Уряд просять відмінити облік дітей вчителями

Кабінет Міністрів закликали відмінити постанову, якою передбачений обов'язковий облік дітей шкільного віку, що щороку здійснюється освітянами. Відповідна електронна петиція опублікована на сайті КМУ.

Автор петиції Юрій Зайцев зазначає, що в Україні досі діє урядова постанова від 12 квітня 2000 року № 646 "Про облік дітей шкільного віку».

«Згідно з нині існуючою процедурою щорічно тисячі вчителів, завучів, директорів шкіл, фахівців органів управління освітою, інших держслужбовців відволікаються від основної роботи і складають незрозумілі «списки дітей шкільного віку», - зазначає автор звернення.

За його словами, гірше всіх доводиться простим учителям, яким доводиться ходити по дворах, іноді навіть з ризиком для життя та збирати або уточнювати списки тих, хто повинен згідно ст. 53 Конституції отримати повну загальну середню освіту.

Автор пропонує Кабінету Міністрів розробити і прийняти нову постанову, в який передбачити, що більша частина цієї роботи має виконуватись автоматизованими інформаційно - комунікаційними системами.

Кiлькiсть переглядiв: 0